KATASTROFA: Otišao da spava a onda mu kran pao u dnevnu sobu!

MA68 Wien
Osim krovne konstrukcije uništena su i dva stana na poslednjem spratu zgrade. Srećom nije bilo žrtava i niko nije povređen, a jedna osoba je zbog pretrpljenog šoka prevezena u Opštu bolnicu

BEČ - Velika građevinska dizalica pala je na krov jedne zgrade 8. bečkoj opštini (u Jozefštatu), u noći između petka i subote.

Osim krovne konstrukcije uništena su i dva stana na poslednjem spratu zgrade. Srećom nije bilo žrtava i niko nije povređen, a jedna osoba je zbog pretrpljenog šoka prevezena u Opštu bolnicu. Svi stanovnici ove i okolnih zgrada (njih 18) odmah su evakuisani.

Kran je razvalio plafone dva stana, a u jednom od njih je u trenutku nezgode bio samo jedan muškarac. On je smrt izbegao za dlaku. Nešto posle ponoći čovek je iz dnevne sobe, otišao u spavaću sobu. Samo nekoliko sati potom od dnevne sobe ostala je samo gomila šuta.


Kao se pretpostavlja do nesreće je došlo najverovatnije zbog uleganja asfalta ispod masivnog postolja teške dizalice, koja se potom nakrivila i srušila na krov zgrade. Zbog sanacije terena linije bečkog tramvaja 2 i 5, koje prolaze kroz staru gradsku jezgru, neće saobraćati tokom vikenda.