Sastojci

♦ 1 veća zrela kruška ili dve manje
♦ 3 jajeta
♦ 150 g šećera
♦ 2 dl mleka
♦ 1 dl ulja
♦ 300 g grožđa
♦ 200 g brašna
♦ 3 kašike griza
♦ 1/2 praška za pecivo
♦ papirne korpice za mafine ili kalup

Priprema
Testo umutite kulinarskom žicom, ne mikserom. Prvo umutite jaja i krušku, koju ste prethodno isekli, ogulili, očistili od koštica, iseckali i usitnili viljuškom (ona mafinima daje sočnost). U to prvo dodajte tečne sastojke (ulje i mleko), a onda čvrste (brašno, griz i prašak za pecivo). Smesu sipajte u kalupe za mafine u koje su stavljene papirne korpice, a odozgo stavite grožđe. Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.