Sastojci:
- 1 kg jabuka
- 6 dl vode
- 150 g šećera
- 2 kesice pudinga od vanile
- 1 kesice cimeta
- 2 kutije keksa „pti ber“
- 250 ml slatke pavlake

Priprema:
Oprati, oljuštiti i izrendati jabuke i staviti ih da se kuvaju u vodi sa šećerom (ne treba ih cediti) i kuvati 5 do 10 minuta. Oba pudinga razmutiti sa 12 kašika hladne vode. Kad jabuke malo omekšaju, dodati im razmućeni puding i malo cimeta, pa sve zajedno kuvati (neprestano mešajući) dok se smesa ne zgusne i sjedini. U posudu za pečenje složiti red keksa, red fila od jabuka, opet red keksa, ponovo red fila i na kraju završiti s keksom.

Kolač ostaviti da se ohladi i premazati ga šlagom od umućene slatke pavlake i ukrasiti kakaom ili rendanom čokoladom.

Kolač ostaviti da prenoći u frižideru, da keks upije sok od jabuka kako biste ga lakše sekli.