Nepečena lenja pita s jabukama
Sastojci:
- 1 kg jabuka
- 6 dl vode
- 150 g šećera
- 2 kesice pudinga od vanile
- 1 kesice cimeta
- 2 kutije keksa „pti ber“
- 250 ml slatke pavlake
Priprema:
Oprati, oljuštiti i izrendati jabuke i staviti ih da se kuvaju u vodi sa šećerom (ne treba ih cediti) i kuvati 5 do 10 minuta. Oba pudinga razmutiti sa 12 kašika hladne vode. Kad jabuke malo omekšaju, dodati im razmućeni puding i malo cimeta, pa sve zajedno kuvati (neprestano mešajući) dok se smesa ne zgusne i sjedini. U posudu za pečenje složiti red keksa, red fila od jabuka, opet red keksa, ponovo red fila i na kraju završiti s keksom.
Kolač ostaviti da se ohladi i premazati ga šlagom od umućene slatke pavlake i ukrasiti kakaom ili rendanom čokoladom.
Kolač ostaviti da prenoći u frižideru, da keks upije sok od jabuka kako biste ga lakše sekli.
"NE PREPORUČUJE SE OPOZICIONIM PRVACIMA SA SLABIJIM SRCEM" Pogledajte četvrtih 100 od 1000 velikih stvari koje su urađene zalaganjem predsednika Vučića