Sastojci

1,6 kg jagnjetine
800 g kestena
3 dl neutralne pavlake
3-4 šargarepe
1 kg krompira
1/2 kg crnog luka
2-3 čena belog luka
2 grančice ruzmarina
so, biber i biozačin
1 kašika senfa
1 veza mladog luka

Priprema
Jagnjetinu iseći na krupnije delove, pa je posoliti, posuti brašnom i staviti u nauljenu šerpu da se prži i da porumeni sa svih strana. Kad bude gotovo, izvaditi iz šerpe i na toj masnoći izdinstati luk isečen na rebarca, šargarepu isečenu na kolutove, usitnjen beli luk, ruzmarin i mladi luk. Kad se povrće prodinsta, u njega vratiti meso, naliti vodu da meso ogrezne i kuvati dok ne omekša (oko sat i po). Kad je meso 90 odsto gotovo, zajedno s povrćem preručiti ga u tepsiju, sipati neutralnu pavlaku i prethodno skuvan i očišćen kesten i sve zajedno zapeći 20 minuta na 200 stepeni. Uz jelo poslužiti čašu crnog vina.

Šef kuhinje, Pavle Sretković, Restoran Redakcija, Vlajkovićeva 8