Lepljivi batak
Sastojci
♦ 800 g pilećih bataka
♦ 400 g mocarele
♦ 400 ml neutralne pavlake
♦ so i biber po ukusu
♦ 1 manja veza mladog luka
♦ mala grančica ruzmarina
Priprema
Batak očistiti od kostiju i ispeći u tiganju. Kad je skoro pečen, izvaditi ga iz tiganja i na istoj masnoći propržiti sitno isečen mladi luk i grančicu ruzmarina, a nakon toga batak ponovo vratiti u tiganj. U to sipati neutralnu pavlaku i ostaviti da se sve krčka 10 minuta. Nakon toga sve preručiti u tepsiju, mocarelu iseći na parčiće i složiti je preko bataka, sve staviti u rernu i peći 15 minuta na 180 stepeni.
Jelo servirati s pečenim krompirom.
Pavle Sretković, šef kuhinje restorana Redakcija
Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45
PREDSEDNIK VUČIĆ SA PREDSEDNICOM SAVETA ZA DUALNO OBRAZOVANJA ŠVAJCARSKE: Ključna uloga u smanjenju stope nezaposlenosti