Sastojci

500 g kora za gibanicu

Prvi fil
300 g kečapa
200 g praške šunke isečene na listove
100 g narendanog trapista

Drugi fil
300 g svežeg sitnog sira
2 jajeta

Treći fil
300 g obarenog spanaća
1 jaje

Priprema
Pleh prvo nauljiti, pa staviti koru. Još jednom nauljiti i staviti drugu koru.
Tu koru premazati kečapom, preko nje obilno poređati šunku i narendani sir.
Opet staviti koru, nauljiti je, pa preko nje staviti još jednu, a zatim fil od sira (sir pre toga posoliti po potrebi i dobro izmešati s jajima). Nakon toga opet staviti dve kore i na kraju fil od iseckanog spanaća pomešanog s jajima, a preko toga dve ili tri kore, zavisi od toga koliko vam je ostalo. Pitu peći na 200 stepeni. Kad je pečena, prekriti je vlažnom krpom, a potom je dobro ohlađenu iseći na male kocke i poslužiti.