Slana torta
Sastojci
- 1 pakovanje tost hleba
- 2 dl pavlake
- 200 ml majoneza
- 200 ml kečapa
- 300 g sitnog slanog sira
- 4 kisela krastavčića
- 200 g trapista
- 200 g šunkarice
- 200 g suvih i tanko isečenih kobasica
- 1 pakovanje sira u listovima ili narendanog trapista
- oregano
Priprema
Tost hleb ređati uzduž, znači svaku „koru“ napraviti od četiri parčeta tosta. Na prvi sloj tosta namazati pavlaku pomešanu sa sitnim sirom, preko toga naređati tanko isečenu šunkaricu. Na nju dodati još malo sira da bi držao gornji sloj.
Drugu koru namazati kečapom i narendati krastavčiće, pa preklopiti trećim slojem tost hleba. Tu koru namazati majonezom i narendati sir. Opet poređati tost, pa ga premazati pavlakom i sirom, preko toga staviti sir u listićima (tost sir) i kobasice (staviti tri lista sira, između njih isečene kobasice, pa ponovo tri lista sira). Povrh toga ide još jedan sloj tosta. Pomešati ostatak majoneza sa pavlakom i sitnim sirom i time premazati tortu i posuti je origanom! Pre služenja staviti u frižider da se stegne.
"BORIĆU SE DA NIKADA NE DOĐU NA VLAST JER BI RAZORILI ZEMLJU" Vučić: Uveren sam u ispravnost politike koju vodim!