Brodići od tikvica
Sastojci:
- 6 malih tikvica (od po 125 g)
- 180 g šampinjona
- 200 g praziluka
- 150 g celera
- 200 g šargarepe
- 200 g praške šunke
- 3 kašike maslaca
- so, biber
- 6 grančica peršuna
- 3 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Tikvice oprati, preseći ih uzduž na polovine i izdubiti. Šampinjone, praziluk, celer, šargarepu dobro oprati i očistiti. Iseckati pripremljeno povrće i šunku na kockice. Zagrejati maslac u teflonu, pa propržiti povrće. Dodati šunku, posoliti i pobiberiti i dinstati sve dok povrće ne omekša. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Peršun iseckati i umešati u povrće. Tikvice napuniti masom od povrća i poređati ih u nauljeni pleh. Preliti maslinovim uljem i peći oko 30 minuta. Po želji ukrasiti peršunom, kečapom, rendanim kačkavaljem ili kriškama svežeg paradajza.
NA ISTOM ZADATKU Vučić ih uċutkao rezultatima, pa potegli ljubitelje stranih para CRTU da vređa! Vlast nazvali ološem i udaraju najniže - NA PREDSEDNIKOVOG SINA