Pene u belom sosu s tunjevinom
Sastojci
♦ 400 g testenine pene
♦ 2 čena belog luka
♦ so, biber
♦ sok od pola limuna
♦ 150 g pršute
♦ kašika svežeg seckanog peršuna
♦ 1 konzerva tunjevine u komadima
♦ malo maslinovog ulja
Priprema
U tiganju prvo pripremiti sos tako što ćete na maslinovom ulju propržiti pršutu i beli luk, dodati sok od pola limuna i sve to preliti neutralnom pavlakom. Pred kraj dodati tunjevinu, sve začiniti po ukusu i ostaviti da se ukrčka. Prethodno skuvan pene preliti sosom, posuti ga seckanim peršunom ili parmezanom i preliti s malo maslinovog ulja.
Pavle Sretković, šef kuhinje restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore