Baklava bez kora
Sastojci
♦ 2 jajeta
♦ 200 g šećera
♦ 12 kašika mleka
♦ 12 kašika ulja
♦ 12 kašika griza
♦ 12 kašika brašna
♦ 200 g mlevenih oraha
♦ 1/2 kesice praška za pecivo
♦ 50 g sitno seckanih lešnika
Za sirup
♦ 500 g šećera
♦ 2,5 dl vode
Priprema
Umutiti jaja sa šećerom. Potom dodati mleko, ulje i griz i sve dobro promešati. Na kraju dodati orahe i brašno pomešano s praškom za pecivo. Sve dobro sjediniti. Uliti u podmazan pleh posut brašnom. Odozgo posuti seckanim lešnicima.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Baklavu ostaviti da se dobro ohladi, pa iseći na kocke. Ušpinovati šećer s vodom i preliti.
Pavle Sretković, šef kuhinje restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore