- 1/2 kilograma kora za pitu
- 100 g šećera u prahu

Fil I
- 3 veća jajeta
- 3 kašike šećera
- 1 šolja ulja (2 dl)
- 1/2 šolje griza
- 1 šolja jogurta
- 1 prašak za pecivo

Fil II
- 1 litar mleka
- 9 kašika šećera
- 3 pudinga od vanile


Priprema

Belanca umutiti u čvrst sneg, postepeno dodavati šećer, muteći dok se ne dobije čvrst šam. Dodati umućena žumanca, ulje, griz, prašak za pecivo i jogurt. Izmešati varjačom. U manju šerpu sipati 8 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne provri. Umutiti preostalo mleko s pudingom od vanile, pa dodati u mleko. Mešati dok se puding ne zgusne. Za svaku štrudlu potrebne su 4 kore. Prve 3 kore premazati filom I, a četvrtu premazati pudingom od vanile, pa urolati. Gotove štrudle premazati preostalim filom i uljem i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Kada se ohlade posuti prah-šećerom.


Restoran Redakcija l Vlajkovićeva 8 l 011/321-48-45
šef kuhinje Pavle Sretkovič