Griz-krem s malinama i kivijem
Sastojci
♦ 150 g malina
♦ šipka vanile
♦ 1/2 l mleka
♦ 60 g griza
♦ 3 žumanceta
♦ 50 g šećera
♦ 3 kivija
Priprema
Sadržaj iz sredine šipke vanile sastrugati, pomešati ga s mlekom i prokuvati, u to umešati griz, pa kad prokuva, skinuti s ringle. Žumanca umutiti sa šećerom, pa u to dodati kuvani griz. Kuvati na pari i mutiti krem dok ne postane gust. Voće iseći i staviti u čaše, pa preko njega sipati griz-krem. Desert poslužiti rashlađen, najbolje sutradan.
Pavle Sretković šef kuhinje restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45
PONOSAN SAM NA SRBIJU KOJU NIKO NE MOŽE DA ZAUSTAVI: Vučić se oglasio iz Zemun Polja - Dve firme htele da odustanu od radova zbog hajke, ali sam ih vratio!