Sastojci:
- 2,5 kg svinjskih rebara
- 250 ml ljutog kečapa
- 120 ml belog vinskog sirćeta
- 100 g meda
- kašičica seckanog ruzmarina
- origano
- kašičica majčine dušice

Priprema:
Svinjska rebra isecite na komade i stavite u pleh za pečenje. Zatim ih posolite, a u manju posudu stavite origano, dodajte majčinu dušicu i ruzmarin, ulijte sirće i izmešajte. Ovom mešavinom prelijte rebra i dobro utrljajte začine u meso i u podmazanoj tepsiji prekrivenom folijom pecite na 160 stepeni. Posle sat vremena rebra okrenite, prelijte sokom u kojem se peku i pecite još 90 minuta. Pred kraj u manji tiganj sipajte kečap, dodajte med, promešajte i, čim zavri, sklonite s vatre. Pleh s rebrima izvadite iz rerne, rebra premažite sosom od kečapa i meda i sve zajedno vratite u rernu i pecite još desetak minuta.