Musaka od paradajza
Sastojci
- 1 kg paradajza (ne mnogo zrelih)
- 5 kuvanih jaja
- veza peršuna
- prezle
- so, biber
- 125 g maslaca + malo za podmazivanje
Priprema
Paradajz isecite na tanke kolutove, kao i prethodno tvrdo skuvana jaja. Maslac dobro zagrejte i pomešajte sa seckanim peršunom. Vatrostalnu posudu podmažite maslacem, pa pospite prezle kao što biste brašno kad nešto pečete i naizmenično ređajte kolutove paradajza i jaja, a svaki red prelivajte rastopljenim maslacem s peršunom i prezlama.
Poslednji treba da bude red paradajza. I njega malo poprskajte preostalim rastopljenim maslacem. Pecite oko 25 minuta na 200 stepeni.
Restoran Redakcija l Vlajkovićeva 8 l 011/321-48-45
šef kuhinje Pavle Sretkovič
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore