Karamelizovane smokve sa sladoledom od vanile
Sastojci
♦ 8 komada krupnijih smokava
♦ 50 g sitno seckanih badema
♦ 100 g žutog šećera
♦ 300 g sladoleda od vanile
♦ 1 kašika putera
Priprema
Smokve isečemo po dužini napola i svaku polovinu uvaljamo u žuti šećer. U tiganju zagrejemo puter, pa na njega stavimo zašećerene smokve i samo kratko, svega nekoliko minuta, propržimo.
Kad se smokve karamelizuju, to jest dobiju lepu smeđu boju, izvadimo ih iz tiganja i složimo u tanjir za serviranje. Preko smokava stavimo dve kugle sladoleda od vanile i pospemo seckanim bademima.
Pavle Sretković, šef kuhinje restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore