Sastojci

- 1 kocka kvasca
- 1/2 kg spanaća
- 70 g šargarepe
- 700 g tikvica
- 1 crni luk srednje veličine
- 4 kašike ulja
- 3 lista svežeg bosiljka
- 4 grančice peršuna
- 2 dl paradajz pelata ili soka od paradajza
- so, biber


Priprema

Spanać dobro operite i sitno naseckajte. Na ulju kratko propržite sitno iseckan luk, dodajte tikvice, šargarepu isečenu na kockice i spanać. Dobro promešajte, propržite nekoliko minuta, zalijte vrelom vodom, posolite i pobiberite. Kuvajte na vatri srednje jačine oko 25 minuta. Pri kraju kuvanja umešajte koncentrat paradajza, naseckani peršun i bosiljak, pa kuvajte oko pet minuta. Čorbu po želji možete staviti u blender i napraviti potaž. Poslužite je ukrašenu listićima peršuna.

Restoran Redakcija Vlajkovićeva 8 l 011/321-48-45
šef kuhinje Pavle Sretkovič