Sastojci

♦ 4 veća krompira
♦ 150 g šunke
♦ 150 g majoneza
♦ 1-2 čena belog luka
♦ 50 g rendanog kačkavalja
♦ 1 puna kašika pavlake
♦ so, biber
♦ aleva paprika, po želji

Priprema
Krompir skuvajte u ljusci, ohladite ga, oljuštite i ispasirajte. Dodajte naseckanu šunku, izgnječen beli luk (dozirajte ga po ukusu), majonez, pavlaku, so i biber.
Sve sastojke dobro izmešajte rukama, pa napravite bombice i uvaljajte ih u prethodno izrendan kačkavalj.

Ukoliko želite malo „boje“, u sastojke za kuglice dodajte malo aleve paprike, ali ne previše, da ne promeni ukus koji kuglice treba da imaju. Pre služenja ih stavite u frižider da se malo stegnu.

Pavle Sretkovi šef kuhinje restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45