Sastojci

- 400 g bundeve
- 1 kašika ulja
- 2 čena belog luka
- 1 crni luk
- 25 g putera
- 200 g pirinča

- 2 kašičice mlevenog kima
- 1 l bistre supe od povrća
- 60 g rendanog parmezana

Priprema

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Iseckajte bundevu na sitne kockice, rasporedite ih na papir za pleh obložen papirom za pečenje i pecite u rerni 30 minuta.

Dok se bundeva peče, pripremite rižoto. Iseckajte crni luk i izdinstajte ga na ulju i puteru na umerenoj temperaturi. Dodajte usitnjen beli kuk. Kad omekša, dodajte kim i pirinač. Dobro promešajte i kuvajte oko minut. Sipajte pola šolje supe i povremeno mešajte dok pirinač ne upije tečnost, pa postepeno dodajte i ostatak supe i kuvajte dok pirinač ne omekša. Kad je kuvan, dodajte pečenu bundevu i rendani parmezan, iseckan korijander i ukrasite peršunom.

Restoran Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45