Svečane lovačke šnicle
Sastojci:
- 1/2 kg junećih šnicli
- 1 veća glavica luka
- 3-4 dl kuvanog paradajza
- so, biber
- origano, bosiljak
- 2-3 kisela krastavca
- 3 barena jajeta
- sušeni začini, po želji
Priprema:
Šnicle izlupajte, začinite po ukusu i samo s jedne strane uvaljajte u brašno. Stavljajte na zagrejano ulje onu stranu koja nije s brašnom i pržite tek toliko da se uhvati korica. Izvadite iz masnoće i stavite na toplo mesto.
U istu masnoću stavite luk isečen na listiće i pržite do zlatnožute boje. Nalijte paradajz, vratite šnicle, dodajte krastavce i jaja, prethodno isečena na kolutiće. Sve ovo treba da ostane u saftu. Na blagoj temperaturi, uz povremeno dolivanje supe (ili vode), ako je potrebno, krčkajte dok meso ne omekša. Ako vam se učini da je retko, dodajte jednu ravnu kašiku brašna. Jelo može da se priprema i u rerni, ali ga u tom slučaju poklopite.
NA ISTOM ZADATKU Vučić ih uċutkao rezultatima, pa potegli ljubitelje stranih para CRTU da vređa! Vlast nazvali ološem i udaraju najniže - NA PREDSEDNIKOVOG SINA