Prasići
Sastojci:
- 2 jajeta
- 1/2 l mleka
- 3 kašike margarina
- 4,5 g svežeg kvasca
- soli po potrebi
- 1 kašičica šećera
- 1 kg brašna
- biber u zrnu
Nadev:
- kečap, šunka, trapist
Priprema:
U šolju mlakog mleka staviti šećer, kvasac i kašiku brašna i ostaviti da kvasac nadođe. U posudu staviti brašno, u sredini napraviti udubljenje, pa dodati jaje, margarin i so, kvasac i s ostatkom mlakog mleka zamesiti testo i odmah praviti prasiće. Za jedno prase čašama umočenim u brašno iseći dva kruga od 8 cm i od 2 cm. Za uši iseći krug od 4 cm, pa ga preseći na četvrtine (za dva para ušiju). Veći krug premazati umućenim belancetom, zatim kečapom, staviti šunku i malo rendanog sira, pa sve to preklopiti drugim krugom testa i dobro pritisnuti ivice. Gornji krug premazati žumancetom, staviti biber na mesto očiju, uši i njušku u koju ćete staviti dve čačkalice i blago ih utisnuti. Tako napraviti ostale prasiće, staviti ih na tepsiju obloženu pek-papirom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene. Na kraju im izvaditi čačkalice iz njuškica i poslužiti!
"DAĆU SVE OD SEBE DA SE SAČUVA MIR I STABILNOST" Vučić: "Biću opet ponosan zato što sam bio na strani časti, na strani slobode, na strani istine" (VIDEO)