Sastojci:
- 1,5 kg dimljene slane šunke
- 4 kašike belog vina
- klinčići

Glazura od meda:
- 1 puna kašika meda
- 45 g smeđeg šećera
- 1 kašika senfa
- 1 mala kašičica đumbira u prahu
- 2 kašike svežeg soka od narandže
- biber

Priprema:
Zagrejte rernu na 180 °C. U duboki pleh stavite veliki komad folije, a na nju meso pa zalijte vinom, zatvorite krajeve folije i pecite oko sat vremena. Dok pečete šunku, izmešajte med, šećer, senf, đumbir i sok narandže i to začinite s malo bibera. Nakon 60 minuta pečenja izvadite meso iz rerne i iz folije. Povećajte temperaturu rerne na 200 °C. Meso zarežite u obliku kvadratića na oko 1 cm dubine. U meso zabodite klinčiće pa ga premažite glazurom od meda i vratite u rernu da se peče još 30 minuta (na svakih 10 minuta ga prelivajte ostacima glazure). Kad se ispeče, ostavite ga 15 minuta da odstoji pa ga nasecite na šnite i poslužite s krompirom ili blanširanim povrćem.