Musaka od kupusa ribanca
Sastojci:
- 1-1,5 kg kupusa ribanca
- 500 g mlevenog mesa
- 2 crna luka
- 100 g pirinča
- 1 kisela pavlaka
- 3 jajeta
- so, biber u zrnu, biozačin, aleva paprika
- peršun
Priprema:
U šerpi na malo ulja dinstati ribanac da omekša (ako je previše kiseo, properite ga u hladnoj vodi i dobro ocedite). U drugom tiganju na ulju pržiti sitno seckan crni luk dok ne omekša, dodati mleveno meso i pržiti dok ne promeni boju, a na kraju dodati pirinač. Posoliti, dodati alevu papriku i biber u zrnu. U dublju tepsiju (zemljani sud je najbolji) ređati red kupusa, red mesa i sve tako dok ima materijala (kupus mora da bude poslednji). Naliti dva dl vode i staviti u rernu da se peče. Kad sva voda ispari i kupus porumeni, musaku zaliti mešavinom jaja, pavlake, malo brašna i po potrebi masu razrediti mlekom i začiniti biozačinom. Vratiti musaku u rernu i peći dok ne dobije zlatnu boju.
NA ISTOM ZADATKU Vučić ih uċutkao rezultatima, pa potegli ljubitelje stranih para CRTU da vređa! Vlast nazvali ološem i udaraju najniže - NA PREDSEDNIKOVOG SINA