Sastojci

- 500 g brašna
- 20 g svežeg kvasca
- 2 jajeta
- 80 g grožđica
- 50 g šećera u kristalu
- 25 g šećera u prahu
- 20 g maslaca
- 0.5 dl „šljivovice“ (33% alkohola)
- limunova korica
- so
- 5 dl ulja za prženje

Priprema

U posudu staviti prosejano brašno, so, žumanca, šećer, grožđice, rastopljeni maslac, pola količine rakije (ne mora nužno da bude „šljivovica“) i naribanu koricu limuna.

U posebnoj posudi rastopiti malo šećera i kvasac u decilitru mlakog mleka i ostaviti na toplom da se kvasac podigne. Dodati ga u brašno i sipati još toliko mleka da testo bude mekano da se može vaditi kašikom.

Varjačom dobro izraditi testo i stavljati da se prži u vrućem ulju i da sa svih strana porumeni. Pržene fritule servirati na tanjir, poprskati preostalom rakijom i posuti šećerom u prahu.