Kleutova torta
Sastojci
- 5 jaja
- 100 g šećera
- 250 g čokolade za kuvanje
- 225 g putera
- 30 ml ruma, brendija ili likera
- 1 kašika brašna
Priprema
Na pari rastopite čokoladu i puter. Dodajte šećer i sve dobro izmešajte. Kad se masa potpuno sjedini, dodajte brendi, rum ili neki liker.
U drugoj posudi žičanom mutilicom, ne mikserom, dobro umutite pet jaja i brašno. U tu masu dodajte rashlađenu čokoladnu smesu i sve dobro promešajte. Dno kalupa za torte kojem se skida dno obložite papirom za pečenje, a spolja ceo kalup i dno obavijte alu-folijom. Umućenu masu sipajte u kalup, a kalup stavite u veću tepsiju, u koju ste prethodno sipali vodu. Pecite pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Nakon toga kalup izvadite iz rerne, pa iz tepsije u kojoj je voda i ostavite da se kolač ohladi, a nakon toga skinite kalup. Tortu služite rashlađenu, a po želji je ukrasite šlagom.
PREDSEDNIK VUČIĆ SA PREDSEDNICOM SAVETA ZA DUALNO OBRAZOVANJA ŠVAJCARSKE: Ključna uloga u smanjenju stope nezaposlenosti