Kokos-torta
Sastojci
- 5 jaja
- 300 g šećera + 3 kašike
- sok od 1 limuna
- 100 g brašna + 8 kašika
- 150 g kokosa
- kašičica praška za pecivo
- šoljica toplog mleka + 1 l mleka
- 250 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
Priprema
Umutite pet belanaca sa 300 g šećera, pa dodajte prašak za pecivo, kokos, 100 g brašna i limunov sok. Ispecite koru, pa toplu prelijte šoljicom mleka i kad se prohladi, presecite je napola tako da dobijete dve kore. Za fil umutite pet žumanaca sa tri kašike šećera, dodajte osam kašika brašna i skuvajte kao puding u litar mleka. Kad se prohladi, dodajte maslac umućen sa 100 g šećera u prahu. Rasporedite fil preko jedne kore, poklopite drugom i po želji pospite rendanom čokoladom ili kokosom.
PREDSEDNIK VUČIĆ SA PREDSEDNICOM SAVETA ZA DUALNO OBRAZOVANJA ŠVAJCARSKE: Ključna uloga u smanjenju stope nezaposlenosti