Sastojci:
- 4 jajeta
- 7 kašika šećera
- 4 kašike džema po izboru
- pola čaše pavlake
- 4 kašike ulja
- 3 kesice instant kafe
- 7 kašika brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 200 ml mleka

Priprema:
Umutite posebno belanca i žumanca. U žumanca dodajte šećer i nastavite s mućenjem. Postepeno dodajte džem, pavlaku, ulje i kesicu instant kafe po želji. Na kraju dodajte brašno i umućena belanca. Pecite na 220 stepeni oko 20 minuta. Za to vreme stavite mleko da se ugreje do ključanja, pa u njemu razmutite kesicu instant kafe.
Vruć, ispečen patišpanj zalijte ovom smesom. Kad se dobro ohladi, premažite ga umućenim zaslađenim šlagom u koji ste dodali poslednju kesicu instant kafe. Po želji kolač ukrasite rendanom čokoladom ili dekorativnim mrvicama.