Sastojci:
- 1 šoljica kisele pavlake
- 1 šoljica mleka
- 1 šoljica ulja
- 1 i po banana (izgnječena)
- 2 šoljice griza
- 2 šoljice šećera
- 4 pune kašike kakaoa
- 1 kafena kašika instant kafe
- 2 kafene kašike sode bikarbone

Preliv:
- 5-10 kašika mleka
- nekoliko kapi ulja
- 1 kesica vanilin-šećera
- 100 g crne čokolade
- 50 grama maslaca
- 5 kašika čokolade u prahu

Priprema:
Pomešajte bananu s pavlakom i mlekom, a zatim dodajte ulje i sve ostale sastojke. Dobro promešajte i izlijte u manju dublju posudu, koju ste prethodno namastili i posuli prezlom. Stavite u rernu koju ste zagrejali na 190 stepeni, ali pred kraj pečenja pojačajte na 210 stepeni.
Istopite na tihoj vatri sastojke za preliv i prelijte preko toplog kolača. Ostavite da se ohladi i poslužite.