Sastojci

- 800 g pilećeg filea
- 3 dl jogurta
- 3 kašike domaćeg kuvanog paradajza
- 2 čena belog luka
- krompir (prethodno obaren u ljusci)
- malo piva
- so, biber, malo putera
- maslinovo uljef

Priprema

Za marinadu sipajte u činiju kuvani paradajz i jogurt, posolite i pobiberite, promešajte, pa dodajte i malo piva i sve sjedinite. Pileći file potopite u marinadu (najbolje je da u njoj prenoći). Krompir skuvan u ljusci isecite na četvrtine i pre služenja ga začinite biozačinom pomešanim sa malo aleve paprike i propržite u dubokom ulju. Servirajte ga kao prilog uz meso. U zagrejanom tiganju propržite prepolovljene čenove belog luka kako bi ulje poprimilo njegovu aromu. Izvadite luk i pržite marinirani file. Na sredini prženja dodajte i malo putera. Meso servirajte na tanjir pored krompira i prelijte ga ostatkom sosa.