Pohovani karfiol
Sastojci
- 1 glavica karfiola (srednje veličine)
- 3-4 jajeta
- brašna po potrebi
- oko 4 dl mleka
- malo kisele vode
- 1/2 kašičice šećera
- malo ulja
- malo seckanog peršuna, so
Priprema
Karfiol očistiti, podeliti ga na cvetove i obariti u slanoj vodi.Od jaja, brašna, mleka i mineralne vode, soli, šećera i usitnjenog peršuna napraviti testo (treba da bude gušće nego za palačinke). Obaren karfiol viljuškom malo isitniti (ne gnječiti ga!), staviti u testo i izmešati. Smesu vaditi većom kašikom i peći na zagrejanom ulju, pa tako spremljen karfiol izvaditi na tanjir na koji je stavljen kuhinjski ubrus, koji će upiti višak ulja.
NIMALO SE NISMO UPLAŠILI SILEDŽIJA, NE DAMO IM SRBIJU! Vučić se obratio građanima: Srbiju im nećemo dati nizašta na svetu, jer Srbiju volimo više od svega