Sastojci

- 6 jaja
- 160 g šećera
- 160 g brašna
- 2 vanilin-šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 jogurt
- 1 dl ulja
- 100 g bele čokolade
- 1/2 kg jagoda

Priprema

Razdvojiti belanca i žumanca. Prvo dobro umutiti žumanca sa šećerom i vanilin-šećerom. Dodati ulje i jogurt, brašno i prašak za pecivo. Na kraju umešati posebno umućeni sneg od belanaca. U dobijenu smesu varjačom lagano umešati jagode iseckane na komadiće koji ne treba da budu previše sitni, kao i sitno iseckanu belu čokoladu. Masu sipati u podmazan i pobrašnjen pleh srednje veličine (22×35 cm) i peći u rerni na 170 stepeni 25 minuta.

Kolač ohladiti, iseći na kocke i po želji ukrasiti umućenom slatkom pavlakom i svežim jagodama.