Sastojci
♦ 250 g suvog mesa
♦ 200 g krompira
♦ 1 glavica crnog luka
♦ 1 časa kisele pavlake
♦ 1/2 l paradajz pirea
♦ 2 kašike brašna
♦ malo aleve paprike
♦ 1 kocka za supu
♦ peršun
♦ ulje, so, biber

Priprema
Suvo meso koje je ostalo posle praznične proslave može da se iskoristi za čorbu. Potrebno je iseckati ga na kockice, kao i krompir. Crni luk iseckati sitno. Umutiti pavlaku s brašnom i alevom paprikom. Na ulju propržiti luk, dodati meso i krompir, kratko propržiti, pa naliti vodom da se kuva dvadeset minuta. Dodati kocku za supu, posoliti, dodati biber i paradajz pire. Kuvati još 15 minuta. Dodati sos od pavlake u čorbu, promešati, posuti peršunom, pa skloniti s vatre.