SASTOJCI:

- 1 kg jabuka
- 1/2 pakovanja margarina
- 4 jajeta
- 8 kašika brašna
- 8 kašika šećera
- 1 šoljica (130 ml) ulja
-1 šoljica mleka
- 1 prašak za pecivo
-1 kesica šlaga


PRIPREMA:

Jabuke oljuštite i isecite ih na deblje kriške, pa ih poređajte u tepsiju, u kojoj ste prethodno rastopili pola margarina ili putera. Jabuke potom stavite u rernu na 200 stepeni desetak minuta da omekšaju.

U međuvremenu od jaja, brašna, ulja, šećera, mleka i praška za pecivo umutite masu za testo. Kad jabuke omekšaju, smesu prelijte preko njih i sve zajedno pecite na 200 stepeni. Pečen kolač prevrnite na tacnu i kad se ohladi, ukrasite ga šlagom (nije obavezno) ili ga pospite šećerom u prahu.
Umesto jabuka možete koristiti nektarine ili breskve.