Sastojci:

- 1 glavica svežeg kupusa
- 1 glavica crnog luka
- 300 g flekica (testenine)
- 2 kašičice biozačina
- biber
- so
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica šećera
- 1 manji struk peršuna

Priprema:

Glavicu kupusa očistite i sitno iseckajte, stavite u posudu, posolite, te ostavite da malo odstoji. Luk sitno naseckajte, stavite na zagrejano ulje, dodajte šećer i pržite na laganoj vatri uz stalno mešanje. Kad dobije zlatnu boju, dodajte kupus, biozačin, sitno seckan peršun i biber po želji. Pržite uz povremeno mešanje, pa dodajte pola čaše vode i ostavite da se dinsta. U duboku posudu sipajte vodu, dodajte so i malo ulja. Kad proključa, dodajte testeninu i kuvajte. Kad je kupus gotov, dodajte mu skuvanu i oceđenu testeninu i sve propržite još nekoliko minuta pre nego što poslužite.