Sastojci:

- 2 tikvice (oko 1/2 kg)
- 1 veći krompir
- 1 čen belog luka
- 2 velike kašike prezli
- 250 ml pavlake za kuvanje ()
- 1 kašika seckanog peršuna
- 2 kašike rendanog parmezana
- so, biber
- malo maslaca

Priprema:

Vatrostalnu posudu namazati maslacem i posuti prezlama. Tikvice oprati, posušiti, pa ih iseći na što tanje kolutiće.

Pola tikvica složiti na dno (svaki kolutić staviti na polovinu prethodnog). Preko tikvica narendati krompir, posoliti, pobiberiti, posuti sitno iseckanim belim lukom i kašikom prezli. Preko toga složiti tikvice na isti način. Posoliti, pobiberiti i posuti sitno seckanim peršunom.Preliti pavlakom za kuvanje (ili pola pavlaka, pola mleko ako je pavlaka pregusta). Posuti ostatkom prezla, rendanim parmezanom i listićima maslaca.

Peći na 200 C oko 40 minuta dok jelo ne dobije zlatnožutu boju.