Torta od bresaka
Sastojci
- 400 g bresaka
- 180 g putera
- 120 g šećera u prahu
- 110 g brašna
- 5 jaja
- 90 g badema
- 50 g soli
- 1/2 kesice vanilin-šećera
- malo rendane kore limuna
Priprema
Puter izmešajte s polovinom šećera u prahu, solju i vanilin-šećerom. Odvojte žumanca od belanaca i postepeno, stalno mešajući, dodajte žumanca. Od belanaca i preostalog šećera napravite čvrst sneg i pažljivo ga dodajte smesi od žumanaca. Pomešajte brašno, bademe i rendanu koru limuna. Operite breskve, izvadite koštice i isecite ih na kriške. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Testo za tortu sipajte u okrugli kalup premazan puterom i posut brašnom. Breskve složite okolo po smesi, a preko njih pospite bademe. Kolač pecite 60 minuta, a onda ga ohladite. Pre posluživanja pospite ga šećerom u prahu.
PREDSEDNIK VUČIĆ SA PREDSEDNICOM SAVETA ZA DUALNO OBRAZOVANJA ŠVAJCARSKE: Ključna uloga u smanjenju stope nezaposlenosti