Sastojci
♦ 500 g većih šampinjona
♦ 100 g kačkavalja
♦ 100 g šunke
♦ 1 kašika senfa
♦ 1 manji crni luk
♦ 1 kašika biozačina
♦ 1 kašika pavlake
♦ malo ulja

Priprema
Šampinjone oprati, te odvojiti od drške. Jedan veći vatrostalni sud premazati uljem, pa poređati „šeširiće“. Staviti u rernu na 200 stepeni da se šampinjoni polako peku. Za to vreme spremiti nadev. Sitno iseckati luk, drške pečuraka, šunku i sir. Na tiganju u malo ulja prodinstati na laganoj vatri iseckane pečurke i luk. Potom dodati biozačin, senf i pavlaku, a na kraju šunku i sir. Sve dobro sjediniti. Izvaditi napola pečene šampinjone iz rerne i napuniti ih smesom. Vratiti u rernu na istu temperaturu i peći još nekoliko minuta, dok se ne zapeku.