Sastojci:

- 400 g pasulja tetovca
- 2 glavice mladog luka
- 1 crvena i 1 zelena paprika
- 2 čena belog luka
- 1-2 kašike brašna
- so, biber, aleva paprika, nana, sos od paradajza, peršun

Priprema:

Pasulj stavite u šerpu, nalijte vodu i ostavite da se kuva na umerenoj vatri. Posle 20 minuta ga ocedite od vode u kojoj se kuvao, dolijte novu vodu, posolite, dodajte i dve usitnjene paprike i luk. Kuvajte na tihoj vatri dok zrna ne omekšaju.



Kolač sa šljivama

Sastojci:

- 80 g šećera
- 50 g maslaca
- 10 šljiva
- 1 jaje
- 50 ml ulja
- 1/2 praška za pecivo
- 150 ml jogurta
- 100 g brašna

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Šljivama izvadite koštice i nasecite ih na trakice. Poslažite ih u kalup, preko njih prelijte rastopljeni maslac i pospite sa 60 g šećera. Odvojite belance od žumanceta. Belanca umutite u čvrst sneg, a u drugoj posudi izmiksajte žumance sa 20 g šećera i u to dodajte brašno i prašak za pecivo, ulje i jogurt. Dobro umutite, a zatim dodajte belanca i lagano promešajte varjačom. Dobijenu smesu sipajte preko šljiva. Pecite oko 20 minuta u kalupu promera 26 cm. Pečen kolač izvadite iz rerne i ostavite 10 minuta da odstoji. Kalup poklopite tanjirom, okrenite kolač i skinite kalup. Umesto šljiva možete koristiti breskve i jabuke.