Gulaš od vrganja
2 glavice luka
4 čena belog luka
1 grančica ruzmarina
4 krompira :: maslinovo ulje
1/2 kg vrganja
2 kašike ajvara
so, biber
sirće
Na maslinovom ulju prodinstati sitno naseckan crni i beli luk i ruzmarin. Doliti vodu, dodati vrganje i tri krompira isečena na kockice, a jedan krompir neka bude ceo. Dodati so i ajvar. Kuvati oko 45 minuta na laganoj vatri, pred kraj kuvanja dodati biber i kašiku sirćeta. Na kraju ceo skuvan krompir izgnječiti viljuškom i dodati ponovo u gulaš.
Brusketi kapreze
8 parčadi starog hleba
4 manja paradajza
4 manja komada mocarele
50 g putera
2 čena belog luka
so, origano
svež bosiljak
Ostaviti puter 15 minuta na sobnoj temperaturi, pa ga izgnječiti viljuškom i dodati so i ispasiran beli luk. Paradajz i mocarelu iseći na kolutove. U tosteru ispeći hleb ili ga zagrejati u rerni. Dok je još topao, namazati ga puterom s belim lukom, pa na njega slagati kolut paradajza, pa kolut mocarele, paradajz, pa mocarelu. Posuti origanom i svežim bosiljkom.
NA ISTOM ZADATKU Vučić ih uċutkao rezultatima, pa potegli ljubitelje stranih para CRTU da vređa! Vlast nazvali ološem i udaraju najniže - NA PREDSEDNIKOVOG SINA