Bosanski burek
Sastojci:
- 500 g mekog brašna
- 260 ml mlake vode
- 15 g soli
- 1 kašika ulja
Fil:
- 1-2 kašike ulja
- 1 glavica crnog luka
- 500 g mlevene govedine ili junetine
- 1,5 kašičica soli
- 1/2 kašičice mlevenog bibera
I još: 120 ml ulja
Priprema: Umesite testo i dobro ga izradite. Oblikujte osam loptica. Sipajte u posudu 120 ml ulja, uvaljajte loptice i neka u njemu odstoje sat vremena. Na zagrejanom ulju popržite sitno iseckan luk dok ne postane staklast, dodajte mleveno meso, so i biber, pa sve to izdinstajte i ohladite. Na nauljenoj radnoj površini rukama rastanjujte testo tako da bude što tanje (prstima rastanjujte krajeve). Naneti 1/8 fila na duži kraj i uviti u rolnu, pa burek smotati u oblik puža. Ispeći ga i poslužiti s jogurtom.
"SINIŠA JE OBEZBEDIO GIRICE, JA JABUKE" Predsednik Vučić i ministar Mali obišli gradilište EKSPA - Divim se ovim hrabrim radnicima, stvari idu ODLIČNO (VIDEO)