Sastojci:

Za testo:
- 250 g brašna
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašičica suvog kvasca
- 1 dl vode
- 2 kašike ulja

Nadev:
- 450 g mlevene junetine
- 1/2 crnog luka
- 1/2 vezice peršunovog lista
- 2 kašike ulja
- 1 dl paradajz-pirea
- 1/4 šolje pasulja iz konzerve
- 2 feferona
- 1 uska, a duga paprika
- 1 kašičica korijandera
- malo kima
- 150 g sira trapista

Priprema: Zamesite testo od brašna, kvasca otopljenog u vodi i ulja. Sipajte mlaku vodu i neprekidno mešajte dok ne postane glatko.

Na ulju prepržite iseckan crni luk, dodajte mleveno meso i dinstajte dok tečnost ne ispari. Ostavite se masa ohladi, pa dodajte iseckan peršun.

Ostatak ulja (najbolje je maslinovo) pomešajte s pireom od paradajza. U to dodajte malo soli, korijandera i kima.

Narendajte sir. Očistite papričice od koštica i naseckajte ih (ako ne volite ljuto, izostavite ih). Papriku isecite na kolutiće.

Četiri kore od testa premažite sosom od paradajza, nanesite mleveno meso, pasulj, papričice i izrendan sir po vrhu. Picu pecite u rerni oko 20 minuta.