Čorba:

SASTOJCI:

300 g krompira
300 g blitve
1 manja glavica crnog luka
1 čen belog luka
100 ml kisele pavlake
so, biber, biozačin
malo ulja
2 jajeta

PRIPREMA:

Crni i beli luk sitno iseckati, propržiti na malo ulja, pa dodati litar vode. Kad proključa, dodati krompir isečen na kockice, blitvu i začine, pa kuvati na umerenoj temperaturi oko 25 minuta. Štapnim mikserom ili u blenderu izmiksati čorbu, posoliti i pobiberiti. Dodati kiselu pavlaku. Vratiti na vatru i, dok čorba lagano „struji“, lagano sipati umućena jaja.


Hleb s bananom i orasima

SASTOJCI:

160 g brašna
120 g šećera
200 g ispasiranih banana
2 kašičice praška za pecivo
1/2 šolje ulja + malo za podmazivanje
malo soli
1 vanilin-šećer
70 g seckanih oraha

PRIPREMA:

Zagrejte rernu na 180 °C. U posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so. Posebno umutite jaja, banane, ulje i vanilin-šećer i dodajte mešavini s brašnom. Sve dobro promešajte, pa na kraju dodajte orahe. Smesu sipajte u nauljen i pobrašnjen pleh i pecite 35-40 minuta, dok lepo ne porumeni