Torta sa ananasom
Sastojci
- 1 čaša (od 2 dl) ulja
- 1 čaša mleka
- 2 jajeta
- 2 čaše brašna
- 1,5 čaša šećera
- prstohvat soli
- 1 kašičica praška za pecivo
Za fil:
- 1/2 l mleka
- 350 ml mleka
- 1/2 l slatke pavlake
- 1 kašika maslaca
- 2 kašike gustina
- 300 g šećera
I još:
- 1 konzerva ananasa
- 1 kašika šećera
Priprema
Za testo: Ocediti ananas iz konzerve, posuti ga šećerom i staviti na stranu. U posudi pomešati sve tečne sastojke (mleko, ulje, jaja), a u drugoj činiji izmešati sve suve (brašno, šećer, so, prašak za pecivo). Dodati im tečne sastojke i promešati. Masu sipati u nauljen i pobrašnjen kalup za tortu (ili obložen papirom za pečenje malo namazan uljem) prečnika 26 centimetara. Po vrhu složiti pripremljeni ananas i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Gotovu koru izvaditi iz kalupa i ohladiti je.
Za fil: U šerpi pomešati sve sastojke osim pavlake za kuvanje i kuvati. Kada se masa zgusne, skinuti je s vatre, ohladiti, dodati umućenu slatku pavlaku i sve skupa umutiti mikserom. Ohlađenu tortu odozgo i okolo premazati filom i posuti je kokosom. Pre posluženja je hladiti u frižideru najmanje tri sata.
"TE JEZIVE SLIKE NE SMEJU DA SE PONOVE" Vučić se hitno oglasio nakon incidenata na blokadama: Siguran sam da će i povređena studentkinja i gospođa biti dobro