Sastojci:

- 1 kg roštilj mase (gotove)
- 150 g pršute
- 150 g kačkavalja
- 2 supene kašike ulja

Priprema:

Roštilj masu podelite na četiri dela, pa od svakog oblikujte dve kugle i ručno ih istanjite.

Jednu istanjenu kuglu prekrijte iseckanim kačkavaljem, zatim iseckanom pršutom, pa opet kačkavaljem. Preklopite drugom rastanjenom kuglom, a krajeve ručno sjedinite i pecite na roštilj-tiganju na ulju dok ne porumeni.

Mafini s bananom


Sastojci:

- 1 šolja šećera
- 2 šolje brašna
- 1/2 šolje ulja
- 1 jaje
- 3 banane, ispasirane
- 1/4 šolje iseckanih oraha
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1/2 kašicice soli

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pleh za mafine pouljite ili stavite paprine korpice. Pomešajte šećer, ulje i jaje dok ne dobijete svetlu homogenu smesu. Dodajte brašno, sodu bikarbonu i so. Sve dobro promešajte. Smesu sipajte u pleh za mafine, napunite do 2/3 kalupa i pecite u zagrejanoj rerni 30-40 minuta. Čačkalicom proverite da li su mafini pečeni.