Sastojci: 300 g brašna, 200 g mlevenog mesa, 1 manja glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 1 jaje, 1 dl neutralne pavlake za kuvanje, 1 dl kisele pavlake, 1/2 kašičice praška za pecivo, so, biber, biozačin, 1 kašičica aleve paprike, ulje, malo vode, malo putera

Priprema: Umutiti testo od brašna, praška za pecivo, jajeta, dodati kašičicu ulja, malo mleka i malo vode (treba da bude malo gušće od onog za palačinke).

U rerni dobro zagrejati veću tepsiju u koju ste prethodno sipali malo ulja.

U posudu staviti mleveno meso, začiniti ga sa solju, biozačinom i biberom, dodati sitno seckan crni i beli luk, alevu papriku i jednu veliku kašiku mlake vode i sve sastojke dobro promešati. Kad se ulje u tepsiji dobro zagreje, sipati testo, pa preko njega staviti mleveno meso i peći oko 40 minuta dok pita fino ne porumeni.

U međuvremenu sjediniti kiselu i neutralnu pavlaku i nekoliko kašika mleka i sve to malo posoliti. Pečenu pitu prvo preliti kašičicom istopljenog maslaca pomešanog s malo mleka da omekša, pa onda pavlakom. Vratiti u rernu na pet minuta da se sve fino upije i nakon toga poslužiti jelo.