Sastojci:

- 220 g putera
- 160 g čokolade
- 1 šolja mlevenih badema (oko 100 g)
- 9 žumanaca
- 8 belanaca
- 14 kašika šećera

Glazura:

- 100 g čokolade
- 1 kašičica ulja

Priprema: U tiganju otopite puter. Dodajte čokoladu i nastavite da mešate dok se sve ne istopi. Stavite bademe i sve dobro promešajte.

U činiji umutite žumanca sa 7 kašika šećera. U posebnoj činiji umutite šam od belanaca. Dodajte ostatak šećera i mutite dok ne dobijete čvrst šam.

Mešavinu s čokoladom dodajte žumancima. Dobro promešajte i dodajte umućena belanca. Smesu sipajte u pleh i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 35 minuta.

Pečen kolač prelijte čkoladnom glazurom i ukrasite po ukusu.

Savet: Umesto badema možete koristiti mlevene orahe