Brzi čokoladni kolač bez brašna
- 220 g putera
- 160 g čokolade
- 1 šolja mlevenih badema (oko 100 g)
- 9 žumanaca
- 8 belanaca
- 14 kašika šećera
Glazura:
- 100 g čokolade
- 1 kašičica ulja
Priprema: U tiganju otopite puter. Dodajte čokoladu i nastavite da mešate dok se sve ne istopi. Stavite bademe i sve dobro promešajte.
U činiji umutite žumanca sa 7 kašika šećera. U posebnoj činiji umutite šam od belanaca. Dodajte ostatak šećera i mutite dok ne dobijete čvrst šam.
Mešavinu s čokoladom dodajte žumancima. Dobro promešajte i dodajte umućena belanca. Smesu sipajte u pleh i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 35 minuta.
Pečen kolač prelijte čkoladnom glazurom i ukrasite po ukusu.
Savet: Umesto badema možete koristiti mlevene orahe
U TOKU JE SASTANAK VRHA SNS U ZGRADI PREDSEDNIŠTVA: Prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić