Sastojci:

- 300 g slanih krekera
- 250 g putera
- 1-2 kašike pavlake

Fil
- 500 g sremskog sira
- 250 g običnog mekog sira
- so
- senf po želji

Gornji sloj
- 150 g povrća po izboru (može i zamrznuto)
- 150-200 g šunke
- 1 kesica želatina
- peršun
- biber

Priprema:

Sameljite krekere i umesite ih s puterom i pavlakom. Dobijeno testo rastanjite rukama u odgovarajući kalup.
Obe vrste sira pomešajte sa začinima i dobro izmiksajte, pa stavite preko podloge.
Šunku sitno iseckajte.
Povrće skuvajte i rashladite, nakon toga ga pomešajte sa šunkom i stavite preko sira.
Rastopite želatin po uputstvu sa kesice i rashlađen polako sipajte preko slanog čizkejka. Na kraju ga pospite sitno seckanim peršunovim listom i malo pobiberite (ukoliko niste ljubitelj bibera, možete ga izostaviti).