Posni rolat od tunjevine i posne krofne
Sastojci: 1 list oblande, 1 konzerva tunjevine, 3 veća kisela krastavca, 2 kašike pečenog susama, 100 g posnog margarina
Priprema: Oblandu uvijte u vlažnu krpu da omekša. Margarin umutite, dodajte oceđenu tunjevinu i prženi susam, još malo mutite, pa dodajte sitno iseckane krastavce i sve promešajte. Po želji možete dodati i peršun i malo kuvanog krompira. Ovim filujte oblandu, urolajte je, uvijte u alu-foliju i stavite da odstoji u frižideru 24 sata pre služenja.
Posne krofne
Sastojci: 250 ml mlake vode, 40 g svežeg kvasca, 1/2 kg brašna, 50 g posnog margarina, 2 kašike šećera, šećer u prahu, 2 kesice vanilin šećera
Priprema: Kvasac rastopite u mlakoj vodi s kašičicom šećera i kašičicom brašna i pustite da naraste. Pomešajte šećer i margarin, dodajte nadošli kvasac, pa zamesite testo s brašnom. Ostavite ga na toplom da dvostruko naraste, pa ga premesite, razvucite na 1 cm debljine i čašom ili modlom vadite krofne. Ostavite ih oko pola sata da još narastu, pa ih pržite u vrelom ulju (gornju stranu, naraslu, prvu stavljajte u ulje). Gotove pospite šećerom u prahu u koji je dodat vanilin šećer ili kristal šećerom. Po želji ih špricem filujte džemom.
PONOSAN SAM NA SRBIJU KOJU NIKO NE MOŽE DA ZAUSTAVI: Vučić se oglasio iz Zemun Polja - Dve firme htele da odustanu od radova zbog hajke, ali sam ih vratio!