Sastojci: 400 g mlevenog mesa, 3 glavice luka, 4 jajeta, 150 ml jogurta, 100 ml pavlake za kuvanje, 200 g brašna, 1 prašak za pecivo, so, biber, biozačin, malo ulja, komad maslaca ili margarina

Priprema:
Na malo ulja propržiti sitno seckan luk, pa dodati mleveno meso. Dinstati 10 minuta. Začiniti po ukusu. Smesu skloniti s vatre, pa ostaviti da se ohladi.

Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti s malo soli. Posebno umutiti žumanca, pa ubaciti jogurt i pavlaku za kuvanje i na kraju mleveno meso. Dodati brašno pomešano s praškom za pecivo. U to dodati polovinu snega od belanaca, pa pažljivo pomešati. Staviti i preostala belanca.

Dobijenu masu sipati u pleh premazan s malo maslaca ili margarina i posut brašnom. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta. Pečenu pitu iseći na komade i poslužiti uz jogurt ili salatu od kiselog kupusa.