Sastojci: 1 kg koprive, 0,5 kg šargarepe, 2 ljute papričice, 1 l vode od pilećih krilaca, 100 g putera, so, biber, maslinovo ulje, čvarci, 1 supena kašika skroba od pirinča

Priprema: Listove koprive operite i blanširajte, a zatim procedite. Ubacite ljute papričice i dinstajte ih na puteru. Dodajte prstohvat šećera. Kad se karamelizuje, dodajte koprivu i prelijte vodom u kojoj ste spremali krilca. Izblendirajte. Vratite je u lonac i dodajte skrob od pirinča. Začinite solju i biberom. Šargarepu skuvajte u vodi od krilaca i stavite je u blender. Dodajte puter i postepeno vodu od krilaca do željene gustine. Servirajte i dodajte čvarke u supu od šargarepe.

Krem supa od krompira

Sastojci: 350 g krompira, 1 l vode, 2 dl pavlake, 1/2 dl mleka, 3 kašičice rendanog sira, 50 g maslaca, žumance, so ,biber, 60 g dimljene slanine, bosiljak, karamelizovani luk

Priprema Propržite luk sa sirćetom i kuvajte dok ne ispari. Smanjite vatru, dodajte puter i zalijte s malo vode. Dinstajte dok se ne zgusne pa ga začinite. Krompire kuvajte dok ne omekšaju. Iscedite vodu i stavite je sa strane, a krompir propasirajte i vratite u lonac. Dodajte puter umućen sa žumancetom, nalijte pavlaku pomešanu s mlekom i vodu u kojoj se kuvao krompir. Ostavite supu na vatri da se dobro zagreje i dodajte bosiljak. Poslužite s prženom slaninom i karamelizovanim lukom.