Bela čorba i som sa sirom
Sastojci 400 g mesa (piletina ili junetina), 1,5 l vode, 1 glavica luka, 2 šargarepe, 1 kašika brašna, 3 kašike ulja, 1 žumance, 3 kašike pavlake, peršunov list, kašika vegete, so, biber
Priprema Crni luk iseckan na sitne kockice dinstati na ulju, pa dodati sitno seckanu šargarepu, a posle nekoliko minuta i sitno iseckano meso (pileće ili juneće). Kad bude proprženo, dodati kašiku brašna, pa naliti toplu vodu. Kada prokuva, dodati začine i peršunov list i ostaviti da se kuva na umerenoj temperaturi oko 60 minuta. Kada je skuvano, skinuti s vatre i dodati žumance i pavlaku.
Sastojci, 4 fileta soma, 5 paradajza, 5 kriški kačkavalja, so, ulje, brašno po potrebi, 1 kašičica mlevene paprike, 2 dl piva, 2 jajeta
Priprema Filete soma preseći napola, pa uvaljati u brašno u koje je dodata mlevena paprika. Paradajz iseći na kolutove. Filete propržiti u ulju, pa ostaviti da se ocede. Složiti ih u vatrostalnu činiju, pa preko staviti paradajz, a potom kačkavalj. Jaja, brašno i pivo pomešati, pa preliti preko. Peći u rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.
"SINIŠA JE OBEZBEDIO GIRICE, JA JABUKE" Predsednik Vučić i ministar Mali obišli gradilište EKSPA - Divim se ovim hrabrim radnicima, stvari idu ODLIČNO (VIDEO)